Hulp bij

Digitale bronnen

Bekijk hier welke handige bronnen je allemaal online kunt gebruiken via de bibliotheek. Je kunt deze bronnen niet alleen in de bibliotheek zelf gebruiken, maar ook vanuit thuis. Inloggen doe je
met je pasnummer en wachtwoord van
je bibliotheekabonnement.

Digitaal aanbod │jongeren

Digitaal aanbod │volwassenen

Hulp bij belastingaangifteHeb je hulp nodig bij het invullen van je belastingaangifte? Kom je er met bepaalde documenten van de Belastingdienst niet helemaal uit? Of heb je vragen over je belastingaangifte? Wij verwijzen je door naar de juiste mensen en organisaties.

Je kunt ook langskomen bij het Informatiepunt Digitale Overheid.
Een afspraak maken is niet nodig;
de hulp is voor iedereen gratis.

Meer informatie

Digitale overheid

Bij de bibliotheek beantwoorden we jouw vragen over de digitale overheid. We bieden de cursus Digisterker waar je kunt oefenen met het aanmaken en gebruiken van een DigiD en verschillende overheidswebsites. Ook kun je in veel bibliotheken terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid, waar je vragen kunt stellen over contact met de overheid.

Meer informatie

Juridische vragen

Rechtswinkel Zuidwest-Nederland biedt
in Roosendaal en omstreken kosteloos juridisch advies aan. Een team van enthousiaste student-adviseurs en werkenden met een juridische achtergrond adviseert rechtzoekenden over uiteenlopende juridische vraagstukken.

Meer informatie over rechtshulp

Eenzaamheid

Door een gebeurtenis in je leven kan het gevoel van eenzaamheid ontstaan of toenemen. Eenzaamheid houden we vaak voor ons, we willen anderen niet 'tot last' zijn. Maar door met elkaar in gesprek te gaan, kom je erachter dat andere mensen misschien met dezelfde vragen zitten.

De bibliotheek helpt je onder meer met informatie, boeken, netwerken voor eenzame mensen en evenementen om met anderen in contact te komen.

Meer informatie over eenzaamheid

Oekraïne

Er zijn inmiddels veel initiatieven op gang gekomen om Oekraïense vluchtelingen te helpen. Bijvoorbeeld om te lezen in hun eigen taal of om Nederlands te leren spreken. Hier vind je voorbeelden van deze initiatieven.

Meer informatie