Jongeren | 12-18 jaar

Ontdek het bij de bieb!

Ben je op zoek naar dat ene boek van #BookTok, een spannend verhaal voor Lezen voor de Lijst of een rustige studieplek? Je vindt het allemaal in jouw favoriete bibliotheek!

Scroll snel verder op deze pagina en ontdek wat de bieb jou te bieden heeft!

Gratis lidmaatschap voor jongeren

Wist je dat je tot je 18e gratis lid kunt worden van de bibliotheek?
Je hebt dan een Jeugdabonnement. 

Met een Jeugdabonnement kun je boeken lenen. Dit mogen ook e-books of luisterboeken zijn. Je krijgt ook toegang tot handige websites en je kunt gratis oefenen voor je theorie-examen.

Meer informatie over abonnementen



Nieuw binnen voor 12-15 jaar | 📚 Boeken

Nieuw binnen voor 15-18 jaar | 📚 Boeken


Nieuw in de online Bibliotheek ✨

Ben je op zoek naar een leuk verhaal om digitaal te luisteren? Bekijk de nieuwste e-books en luisterboeken voor 12-15 jaar en 15-18 jaar. Helemaal gratis voor jou als bibliotheeklid.

Lezen met dyslexie

Ben je tussen de 12-18 jaar en heb je moeite met lezen, omdat je bijvoorbeeld dyslexie, ADD of ADHD hebt? Of vind je lezen gewoon echt niet leuk? Wij helpen je op weg! Bekijk onze tips! De Bibliotheek helpt je om het lezen makkelijker en leuker te maken.

Naar lezen met dyslexie


LEES app | voor vmbo-leerlingen en mbo-studenten

Vanaf 11 september 2023 is de gratis LEES app beschikbaar. Met de LEES app krijgen vmbo-leerlingen en mbo-studenten een jaar lang gratis toegang tot 100 e-books en luisterboeken die speciaal voor hen zijn geselecteerd. De LEES app is een proef en voorlopig een jaar te downloaden. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek om de app te kunnen downloaden.

Meer informatie over de LEES app

Logo Lees-app

Lezen met dyslexie

Als je dyslexie hebt, is een boek lezen soms moeilijk. Daarom vind je in de bibliotheek makkelijke boeken in een speciaal lettertype. Deze boeken kun je ook op je tablet of telefoon lezen. En als lezen niet lukt, dan hebben we ook leuke luisterboeken!

Naar Lezen met dyslexie

Online skills

Niet alles wat op het internet staat is waar. Hoe weet jij of informatie betrouwbaar is? Op isdatechtzo.nl leer je alles over bewerkte foto's en ander nepnieuws.

 

Naar Isdatechtzo.nl

Code Club

Lijkt het je tof om te leren hoe je je eigen apps, websites of 3D games kunt maken? Of wil je aan de slag met een 3D-printer of robots programmeren?
Doe dan mee met de Code Club!

Lees meer over de Code Club

Zoek en vind historische info

Benieuwd wat er in het nieuws was op jouw geboortedag? Op delpher.nl vind je miljoenen pagina's uit historische kranten, boeken en tijdschriften.

Naar Delpher.nl

Werkstuk & Spreekbeurt

Moet je een werkstuk maken of een spreekbeurt doen? Wij zetten op een rij welke boeken, filmpjes of websites je kunt gebruiken.

Naar Werkstuk & Spreekbeurt

Theorie-examen oefenen

Ben je bezig met het halen van je rijbewijs? Met je bibliotheekaccount kun je onbeperkt oefenen voor je theorie-examen. Succes!

Naar Theorie.nl

Digidingen-desk

Ben jij tussen de 14 en 21 jaar oud? Dan krijg je te maken met digitale zaken die je moet regelen bij verschillende organisaties. Bijvoorbeeld het aanvragen van je DigiD, het terugvragen van loonheffing van je bijbaan, en het regelen van studiefinanciering. Maar hoe pak je dit aan? Op Digidingen-desk vind je alle informatie die je nodig hebt. Je vindt per thema stappenplannen, video’s en tips die jou op weg helpen!

Ga naar Digidingen-desk

Logo Digidingen-desk