DigiWegwijs

Onderwerpen DigiWegwijs

Webinar Digitale Nalatenschap

Hoe regel je jouw digitale nalatenschap voor je nabestaanden? Hoe verwijder je een Facebook account? En hoe geef je Google en Apple wachtwoorden na je overlijden door aan iemand die je vertrouwt? 

Bekijk het webinar Digitale Nalatenschap

MediaLab

Experimenteer met nieuwe media (apparatuur) in het MediaLab. In diverse workshops kun je aan de slag gaan met bijvoorbeeld een 3D printer of het programmeren van je eigen robot of game.

Meer leren over het MediaLab


Veilig online evenement

Onder leiding van gastheer Kees van der Spek, journalist en crimefighter, bespraken we verschillende vormen van online fraude. Denk aan criminaliteit via de computer of telefoon, zoals bankpas- en identiteitsfraude. Ook hoor je handige tips om veilig online te zijn.

Kijk het evenement terug

Digitale technologie

Maurits Kaptein is schrijver van het boek Hallo Wereld, Hallo Computer. Hij weet als geen ander hoe computersystemen werken, waar we voor moeten waken en welke kansen ze bieden. Denk aan kunstmatige intelligentie of algoritmen.

Bekijk hier de video

Privacy en instellingen

Net als in de 'echte wereld' is veiligheid ook belangrijk in de online wereld. Want ook daar gaan criminelen hun gang. Door onveilige situaties te herkennen zorg je ervoor dat je veilig het internet kan blijven gebruiken.

Meer leren over online veiligheid

Digitale verslavingen

Journalist en filosoof Doortje Smithuijsen neemt je mee in de gevolgen van digitalisering. In hoeverre verschilt onze digitale afhankelijkheid van die van ‘echte’ verslaafden? En waar ligt de grens tussen ‘normaal’ online gedrag en een obsessie?

Bekijk hier de video

Workshop Kennismaken met Canva

Nancy van Loon-Coster verzorgde een online workshop waarin ze de basis van de website Canva uitlegt. Met deze website kun je op een makkelijke manier leuke ontwerpen maken voor presentaties, flyers, posters en social mediaberichten.

Bekijk hier de workshop Canva

Smartphone fotografie

Tegenwoordig worden bijna alle foto's gemaakt met de mobiele telefoon. Maar wat moet je juist wel en niet doen om goed te fotograferen met je smartphone?
 

Meer leren over smartphone fotografie

Sterke wachtwoorden

Goede wachtwoorden voorkomen dat er digitaal bij jou wordt ingebroken. Maar hoe maak je nu zo'n sterk wachtwoord?

 

Meer leren over sterke wachtwoorden

Veilige WiFi

Met openbare wifi-netwerken kun je snel én gratis op internet. Maar is dat eigenlijk veilig? We leggen uit wat het verschil is tussen een open verbinding en een beveiligde verbinding. En hoe je veiliger gebruik kunt maken van WiFi.

Meer leren over veilige WiFi

Cybercriminaliteit

Cybercriminelen houden je online in de gaten, ook als je op vakantie bent. Gelukkig kun je daar zelf makkelijk iets tegen doen.
 

Meer leren over cybercriminaliteit

Fake News

Fake news of nepnieuws is bewust onjuiste informatie als nieuws in verschillende vormen verspreiden. Maar hoe herken je Fake News eigenlijk en hoe ga je ermee om?

Meer leren over Fake News

Webinar Veilig online winkelen

We kopen tegenwoordig steeds vaker onze spullen online. Bijvoorbeeld via Marktplaats, Vinted of andere sites. Helaas trekt dit ook oplichters aan. In dit webinar krijg je allerlei tips voor veilig online winkelen. Herken fraude, nepshops, gevaarlijke webwinkels en betrouwbare webwinkels.

Bekijk de webinar