Sterke Verhalen

Sterke Verhalen

In het project Sterke Verhalen, een samenwerking tussen het Tongerlohuys en de Bibliotheek West-Brabant, komen feiten, fantasie en historie samen. In een museale setting delen vertellers bijzondere verhalen van enkele historische figuren uit Roosendaal. Laat je meevoeren in deze rijke geschiedenis met een vleugje drama en humor. Gepassioneerde vertellers prikkelen je zintuigen, gaan de interactie met je aan en brengen de verhalen tot leven. Kijk, leer en verwonder je over bijzondere museumstukken en hun achtergronden.

Roosendaals cultureel erfgoed

Sterke Verhalen biedt ouderen de gelegenheid om in hun eigen omgeving te genieten van Roosendaals cultureel erfgoed. In het project sluiten we aan op de belevingswereld van toen. Sterke Verhalen is een feest der herkenning; het brengt herinneringen tot leven en roept associaties op naar vroegere tijden. Vertellers komen langs op locatie en nemen de beleving van bibliotheek en museum, bijzondere objecten en hun verhalen mee. Daarna onderzoeken en bespreken de vertellers samen met de deelnemers de museale objecten en ontstaan er nieuwe verhalen. Onder het genot van een kopje thee of koffie wordt de sessie afgesloten en worden deelnemers gevraagd hun ervaringen te delen. In deze vorm is Sterke Verhalen hét antwoord op de wens van activiteitenbegeleiders om ouderen die geïnteresseerd zijn in literatuur, kunst en cultuur op een laagdrempelige manier toegang te verlenen tot museumschatten en verhalen uit de rijke Roosendaalse geschiedenis.

Praktische informatie
De bijeenkomsten zijn op aanvraag. Elke vertelsessie is toegankelijk voor maximaal 15 personen en duurt 1,5 tot 2 uur. Onze vertellers hebben een afsluitbare, rustige ruimte nodig waarin een banner kan worden geplaatst en een grote tafel waarop zij voorwerpen kunnen tentoonstellen.

Aanmelden?
Stuur een mail naar sterkeverhalen@tongerlohuys.nl of bel naar 0165 55 20 80.


Sterke Verhalen
wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Roosendaal, de provincie Noord-Brabant, de Bibliotheek West-Brabant en Erfgoedcentrum Tongerlohuys.