BoekStart

(Voor)lezen is leuk! Je kunt samen met je kind al vanaf heel jonge leeftijd spelenderwijs genieten van boekjes. Samen plaatjes kijken en samen praten of zingen is goed voor het contact met je baby en voor de taalontwikkeling van je kind.

BoekStart koffertje

Bij BoekStart werken de bibliotheek, de gemeente en het consultatiebureau samen. Als je baby geboren is, ontvang je na ca. 3 maanden, of bij de aangifte van je kind, een brief van de gemeente met een waardebon. Met deze bon kun je een gratis BoekStart koffertje ophalen bij de bibliotheek. In dit BoekStart koffertje zit een knisperboekje, een boekje + cd met kinderliedjes, voorleestips en een boekenlegger. Het consultatiebureau besteedt ook aandacht aan BoekStart en het belang van voorlezen en je krijgt eventueel een nieuwe waardebon voor het BoekStart koffertje.

Gratis lid van de bibliotheek

Tot 18 jaar is je kind gratis lid van de bieb. Bij het ophalen van het BoekStart koffertje wordt je kind automatisch lid van de bieb! Er zijn volop babyboekjes en opvoedingsboeken te leen in de bieb én onze collectie groeit met jouw kind mee.

Wij geven je ook graag voorleestips. Bijvoorbeeld tijdens activiteiten zoals de BabyParade (0 t/m 2 jaar)
en de PeuterParade (2 t/m 5 jaar). Er valt dus een hoop samen te ontdekken in de bieb. Ook in veel kinderopvanglocaties zijn inmiddels leeshoekjes ingericht en komen de kinderen volop in aanraking met boekjes en voorlezen.

Meer informatie en tips?

website Boekstart.nl