Vrijwilliger MediaLab

In het MediaLab in Roosendaal experimenteren we volop met nieuwe media. Hier kan iedereen op een creatieve manier zelf aan de slag en leer je steeds weer iets nieuws over techniek, programmeren en maken. Lijkt het je leuk om bezoekers op weg te helpen tijdens deze digitale ontdekkingstocht? Meld je dan aan als MediaLab vrijwilliger!

Wat ga je doen?

Als MediaLab vrijwilliger begeleid je deelnemers in het onderzoeken van verschillende technieken en toont wat er allemaal mogelijk is. Denk hierbij aan 3D-printers, stickersnijders (vinylplotters), Micro:bits, een green screen, maar ook aan programmeertools en verschillende ontwerpsoftware. Je hoeft zeker niet overal kennis van te hebben, een brede interesse is wel gewenst. 

Waar en wanneer?

De open inloop van het MediaLab is:
Elke eerste zaterdag van de maand, 10:00 - 13:00 in de bibliotheek in Roosendaal (Markt 54a)

Momenteel vindt het MediaLab plaats in de bibliotheek van Roosendaal, maar we hebben de ambitie om ook op andere locaties in ons werkgebied dit programma aan te bieden. Woon je dus in een andere gemeente, laat bij interesse dan ook zeker van je horen!  

Wat vragen we?

  • Je bent aanwezig bij de open inloop van het MediaLab in Roosendaal. Je hoeft niet alle openingsmomenten aanwezig te zijn, al is regelmaat wel wenselijk. Jouw inzet is ook zeker welkom bij incidentele workshops. 
  • Je hebt interesse in nieuwe technologische en digitale ontwikkelingen.   
  • Je bent geduldig en weet deelnemers te enthousiasmeren over het gebruik van nieuwe media.  

Bij aanstelling in deze functie zal door de Bibliotheek West-Brabant een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) opgevraagd worden bij de overheid. De kosten hiervan worden betaald door de Bibliotheek West-Brabant.

Wat bieden we?

  • Een plezierige en inspirerende werkomgeving met andere deelnemers;
  • Een gezellig team waarbij je gelijkgestemden leert kennen;
  • Training in het werken met de apparatuur;
  • Jaarlijks een inspiratiebijeenkomst;
  • Een gratis bibliotheekpas. Hiermee heb je ook toegang tot de Online Bibliotheek.

Heb je interesse?

Wil jij je aansluiten bij ons MediaLab-team. Of wil je meer weten over het MediaLab? Stuur dan een mail naar de Coördinator Vrijwilligers: vrijwilligers@bibliotheekwb.nl o.v.v. vrijwilliger MediaLab.

Wij streven ernaar alle doelgroepen te bereiken en een inclusieve organisatie te zijn. Wat jouw verhaal ook is, jij kunt jezelf zijn bij de Bibliotheek West-Brabant! Kandidaten die qua netwerk, ideeën en/of achtergrond een verrijkende aanvulling zijn, worden dan ook van harte uitgenodigd te reageren.  


Vrijwilliger CoderDojo

Lijkt het je leuk om kinderen te begeleiden in het ontdekken van nieuwe media? Word vrijwilliger bij de CoderDojo!

Op dit moment vindt de CoderDojo maandelijks plaats in de bibliotheken in Bergen op Zoom en Roosendaal. Ook hier hebben we de ambitie om verder uit te breiden, bijvoorbeeld met een vrij inloopmoment voor kinderen of het aanbieden van activiteiten op meerdere locaties in het werkgebied. 

Meer informatie