Jeugd | 6-12 jaar

In de bibliotheek

BiebFabriek | 4-12 jaar

Naar werkstuk en spreekbeurt

Tijdens de BiebFabriek maken en leren we samen met jou nieuwe dingen. In de schoolvakantie worden in verschillende vestigingen leuke én educatieve activiteiten georganiseerd.

Naar de BiebFabriek

CoderDojo | 7-17 jaar

In de CoderDojo kunnen kinderen van 7 t/m 17 jaar gratis leren programmeren, 3D printen, ontwerpen en nog veel meer. Iedere maand is er een CoderDojo in de bibliotheken in Roosendaal, Rijsbergen en Bergen op Zoom. Kom een keertje kijken!

Lees meer over de CoderDojo

Kinderjury | 6-12 jaar

Naar online Bibliotheek

Ben jij tussen de 6 en 12 jaar? Dan kun
je deel uitmaken van de Kinderjury!
Je bepaalt dan samen met andere kinderen welk boek de lezersprijs van
de Kinderboekenweek in ontvangst
mag nemen.

Benieuwd naar de Kinderjury?

Mediawijsheid

mediawijsheid

Hoe ga je om met social media en internet? En wat typ je wel en niet
tijdens het chatten? Wil je echt dat iedereen alles van je weet? Over
die vragen gaat mediawijsheid.

Lees meer over mediawijsheid

Junior Einstein

Naar Junior Einstein

Op Junior Einstein staan oefeningen bij alle vakken die kinderen op school krijgen. Je kunt ze maken op de computer, tablet en mobiele telefoon. Door het maken van deze oefeningen word je beter in een vak en zal je jezelf een stuk zelfverzekerder worden. Log in met je bibliotheekaccount.

Naar Junior Einstein

The Reading Corner

Bij The Reading Corner vind je voorleesfilmpjes waarin iemand een
prentenboek voorleest. Er zijn filmpjes in het Nederlands, Engels, Marokkaans, Pools, Spaans, Syrisch en Turks. Interessant voor kinderen t/m 10 jaar.

Naar The Reading Corner

Als lezen niet vanzelf gaat...

Lezen met dyslexie

Als je dyslexie hebt, is een boek lezen soms een uitdaging. Gelukkig helpt de bibliotheek om lezen leuk te maken! We hebben makkelijke leesboeken die je in een speciaal lettertype ook op je tablet of telefoon kunt lezen. En als lezen niet lukt, dan hebben we ook leuke luisterboeken!

Meer weten over Makkelijk lezen

Yoleo

Hoe maak je lezen leuk? Met Yoleo verdien je leespunten die je kunt gebruiken om je virtuele kamer in te richten. Lezen met Yoleo is ook makkelijk. Doordat de tekst wordt getoond en voorgelezen.
Een soort karaoke dus!

Ga naar de website van Yoleo

Voor professionals

Ben je zelf werkzaam in het onderwijs of de kinderopvang? En ben je op zoek naar nieuwe trainingen en inspiratie? Wil je meer weten over interactief voorlezen of de voorleescoördinator? De bibliotheek helpt je graag verder.

Lees meer

Podcasts

Grote vriendelijke podcast

De eerste Nederlandse podcast voor jeugd en volwassenen over jeugdliteratuur. Luister naar de maandelijkse podcast en blijf op de hoogte van allerlei kinderboekennieuws.  

Luister De Grote Vriendelijke Podcast

De Waanzinnige Podcast

De waanzinnige podcast

De Waanzinnige Podcast is de podcast voor en door kinderen in de leeftijd van 6-12 jaar. Per aflevering vertelt een leeftijdsgenootje in maximaal 10 minuten over een lievelingsboek en wordt er een stukje voorgelezen. Lezen is leuk en dankzij deze podcast kun je ontdekken welke boeken leuk zijn om te luisteren of te lezen. Ontdek het snel!

Luister De Waanzinnige Podcast