De Talisman, een waarderingsprijs voor vrijwilligers, heeft mooie plek in de bieb

Gepubliceerd op: 3 juli 2024 11:49

Tijdens het jaarlijkse vrijwilligersfeest Roosendaal voor Jou LIVE! ontving het Alzheimer Café Roosendaal de Talisman uit handen van wethouder Van der Star van de gemeente Roosendaal, voor hun activiteiten in het afgelopen jaar. De Talisman is een brenger van geluk voor alle vrijwilligers in Roosendaal, gesymboliseerd in een schilderij van Benjamin Scheltema.

Omdat het Alzheimer Café geen eigen locatie heeft, hebben Marloes Otte (Roosendaal voor Jou) en
José Nobel (Alzheimer Nederland) samen met Tonny van Ostaijen (de Bibliotheek West-Brabant) de Talisman een plek gegeven in het Geheugenhuis in de bibliotheek in Roosendaal. Hiervoor was de Talisman ondergebracht bij Stichting Social Klus.

Het doel van het Geheugenhuis sluit naadloos aan bij het doel van het Alzheimer Café Roosendaal.  Beiden creëren een laagdrempelige informatie- en ontmoetingsplek, waar iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met geheugenproblemen of dementie terecht kan; om kennis op te doen, te
praten met lotgenoten of ervaringen te delen. Ook zijn er Geheugenkoffers beschikbaar die kunnen
helpen bij het voeren van gesprekken en het trainen van je geheugen. Je kunt er ook gebruikmaken van
de Belevenistafel; een touchscreen met herinneringsspellen voor volwassenen, jeugd, zorgvragers en hun mantelzorgers.

We zijn trots dat wij deze bijzondere prijs van het Alzheimer Café Roosendaal in het Geheugenhuis in de bibliotheek in Roosendaal mogen presenteren. Dit is een mooie manier om samen aandacht te blijven besteden aan dementie en andere geheugenproblemen!  

Lees meer over het Geheugenhuis

               v.l.n.r. op de foto: Marloes Otte (Roosendaal voor Jou), José Nobel (Alzheimer Nederland)
               en Tonny van Ostaijen (de Bibliotheek West-Brabant)